SLUČAJ STAN

Premijerka osam minuta demantirala Stankovića

28.03.2010 u 18:53

Bionic
Reading

Aleksandar Stanković je u prošlotjednoj emisiji počinio kazneno djelo klevete, sukus je devetominutnog demantija koji je pročitan u emisiji 'Nedjeljom u 2', a posljedica je prošlotjednog gostovanja Drage Pilsela i problematiziranja slučaja stana premijerke Jadranke Kosor i obitelji Drobac

U demantiju odvjetničkog ureda koji je potpisala odvjetnica Ivana Špehar tvrdi se da su u emisiji iznesene zlonamjerne i uvredljive neistine te se radilo o neviđenom neprofesionalizmu kojemu je cilj bio naškoditi ugledu i časti gospođe Kosor, koju nitko prije emisije nije kontaktirao. Neviđeno je da u formatu voditelj - gost emisija služi samo za blaćenje treće strane.
Dalje se tvrdi da je sve višekratno dematirano, ali su opetovano iznesene neistine na račun premijerke Kosor.

'Novinar Aleksandar Stanković svojim je postupanjem ostvario sva bitna obilježja kaznenog djela klevete jer je iznio neistinite tvrdnje uvredljivog i klevetničkog sadržaja koje su višekratno argumentirano demantirane, što je njemu bilo poznato, a namjera mu je bila isključivo naštetiti ugledu i časti Jadranke Kosor', navodi se u demantiju.

Kosorica je prozvala i HRT, koji također smatra krivim za postupanja svoga novinara i odgovornim za štetu prouzročenu gospođi Kosor i povredu osobnosti jer je poljuljana čast, dostojanstvo i ugled.

Najavljujući demanti, Stanković je rekao: 'Slijedi demanti iz kojeg ćete shvatiti zašto plaćate pretplatu.' Nakon emisije Stanković je kazao, piše Večernji.hr:

'U tom će demantiju svatko tko je iz matematike imao najmanje dvojku s velikim čuđenjem gledati na objašnjenje o kvadraturi premijerkina stana. Jer po njemu ispada da je četiri plus pet - pet. Taj demanti je epohalan doprinos matematičkoj znanosti i nadam se da će taj Kosoričin teorem o kvadraturi stana uskoro izučavati na PMF-u i FER-u.'

Slučaj stana i oštra reakcija premijerke Kosor na prošlonedjeljnu emisiju 'Nedjeljom u 2' cijelog je tjedna bila top tema u hrvatskim medijima. Tportal je bio kontaktirao odvjetnicu Ivanu Špehar koja je rekla da za sada premijerka nije donijela odluku da tuži Aleksandra Stankovića i HRT, već se demantijem samo upozorava na mogućnosti koje su premijerki na raspolaganju. Kako je pojasnila, samo stranka može donijeti odluku o podizanju tužbe. Kosor tu odluku još nije bila donijela, ali nigdje konačno nije rečeno da još neće.