SA SINOM U VATIKANU

Premijerka od Pape dobila nalivpero

13.03.2010 u 16:11

Bionic
Reading

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor u subotu je prilikom privatne audijencije papi Benediktu XVI. darovala skulpturu 'Treći dan' i unikatnu ručno rađenu Bibliju, a Sveti otac predsjednici Vlade darovao je unikatno nalivpero.

Papa je premijerku Kosor primio u privatnoj biblioteci, a susretu je nazočio i njezin sin Lovro Škopljanac. Premijerka je novinarima nakon audijencije kazala da će s darovanim nalivperom potpisati ugovor o pristupu Hrvatske Europskoj uniji.

Premijerka je Svetom ocu darovala skulpturu Damira Mataušića 'Treći dan' te monografiju o tom hrvatskom kiparu autora Feđe Vukića. Skulptura 'Treći dan' prikazuje prazan Isusov grob nakon njegova uskrsnuća.

Premijerka je Papi darovala i unikatnu, ručno rađenu Bibliju s koricama od kože i optočenim zlatom. To je, rekla je Papi premijerka Kosor, prvi cjeloviti hrvatski prijevod Biblije iz 1968. U Bibliji je napisana i posveta Papi, a priložen je i vlasnički list na njegovo ime.

Članovi izaslanstva koje je premijerka osobno predstavila Papi od njega su na dar dobili spomen-medalje. Papa se pojedinačno pozdravio i s hrvatskim novinarima i snimateljima. Vladino izaslanstvo u Vatikanu je dočekala postrojba švicarske straže i prefekt Papinskog doma nadbiskup James Harvey.

Premijerka Kosor s izaslanstvom će se poslijepodne u Papinskom hrvatskom zavodu Sv. Jeronima sastati s rektorom fra Jurom Bogdanom, glavnim tajnikom Biskupske sinode msgr. Nikolom Eterovićem, te nuncijem u Kuvajtu nadbiskupom Petrom Rajičem.