OTVARANJE TRŽIŠTA

Premijerka Kosor u posjetu Kosovu

24.08.2011 u 10:12

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor nalazi se u službenom posjetu Kosovu, gdje je otputovala s jakom gospodarskom delegacijom

Službeni posjet predsjednice hrvatske Vlade započet će u 10 sati sastankom s predsjednikom kosovske Vlade Hashimom Thacijem. Potom će se održati sastanak dvaju izaslanstava tijekom kojeg će se potpisati dva bilateralna ugovora: Protokol o suradnji u procesu europskih integracija između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Ministarstva europskih integracija Republike Kosova te Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Kosova o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta.

Oko 12 sati Kosor i Thaci obratit će se sudionicima gospodarskog foruma koji će se održati u Rilindiji, zgradi Vlade, a na kojem će sudjelovati gospodarstvenici dviju zemalja. Potom će se, u 12.15 sati, predsjednica Vlade Jadranka Kosor susresti s potpredsjednikom Vlade Republike Kosovo Slobodanom Petrovićem.

Svoj boravak u Republici Kosovo predsjednica Vlade nastavit će posjetom Glavnom stožeru KFOR-a, gdje će se u 13 sati sastati sa zapovjednikom COMKFOR-a, generalom Erhardom Bühlerom, nakon čega će se, u 13.30, susresti sa 20 hrvatskih vojnika u kontingentu KFOR-a. U 15.30 predsjednica Vlade sastat će se s predsjednikom Skupštine Republike Kosovo Jakupom Krasniqijem u zgradi Skupštine.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor završit će posjet Kosovu u Janjevu, gdje će se susresti s fra Matom Palićem, janjevačkim Hrvatima i predstavnicima lokalnih vlasti u 16.45 te s predstavnicima Društva janjevačkih Hrvata Sv. Nikola u 17.05. Prije odlaska iz Janjeva premijerka će se sastati s glavnim investitorima i predstavnicima hrvatskih tvrtki u Republici Kosovo.