ČITA, SLUŠA I PRATI

Premijerka bez odgovora na pitanja o Podravki

25.09.2009 u 14:40

Bionic
Reading

Afera Podravka ne silazi s naslovnih stranica novina već danima, svakodnevno se pojavljuju nove informacije koje upućuju na umiješanost vladajuće političke vrhuške u cijelu priču oko pokušaja preuzimanja prehrambene tvrtke iz Koprivnice, ali pozicija najčešće prozivanog, potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, za sada je, čini se, neupitna

'Čitam i pratim sve što se događa i jedino što mogu reći je da čekam da nadležne institucije odgovore na neka pitanja. Kada budem imala odgovore na njih, onda Vlada eventualno može povući neke poteze. Do tada mogu slušati i čitati medije', kazala je premijerka Jadranka Kosor komentirajući najnovija događanja vezana uz aferu Podravka.

Podsjetimo, jedan dnevni list objavio je priču potkrijepljenu dokumentima, prema kojoj dio menadžmenta nije želio kupiti samo 25 posto koprivničkog giganta, već se uz pomoć vlasti želio dokopati 75 posto dionica i tako preuzeti upravljanje tvrtkom.

Na upit je li država imala namjeru prodavati svoj udio u Podravki dodala je 'da bi bilo krajnje neozbiljno da daje bilo kakve odgovore, budući da ni sama nema odgovore na mnoga pitanja', ali je izrazila uvjerenje da će ih uskoro imati.

Kosor se dotaknula i slučaja vranjičkog Salonita, koji nikako da se raspetlja.

'Vi znate za trodiobu vlasti u Hrvatskoj. Ja predstavljam izvršnu vlast. Sudbena i zakonodavna su nešto drugo, a nema načina da izvršna vlast utječe ili još gore da pritišće sudbenu vlast.

Vjerujem da će svi shvatiti na ovom primjeru, kao i mnogim drugima kada se radi o ljudima koji su mnogi teško bolesni i na rubu snaga, da zajedno svim snagama - i sva tri stupa vlasti i svi oni koji mogu pomoći - moraju pomoći', zaključila je Kosor.