TOMISLAV KARAMARKO 'POJAŠNJAVA'

'Prekršaj odavanja tajne Purdi je u zastari!'

24.02.2011 u 14:33

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko je, na novinarsko pitanje što će biti s bivšim zamjenikom načelnika Vukovarsko-srijemske policijske uprave, a sadašnjim iločkim gradonačelnikom Miroslavom Janićem koji je odao službenu tajnu hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi da je na Interpolovoj tjeralici, odgovorio da je taj prekršaj u zastari tri godine te da je Janić izvan sustava

Stvar je potpuno jasna, ustvrdio je Karamarko u izjavi novinarima za današnjeg boravka u Sisku gdje je prisustvovao uništenju nelegalnog oružja.

Na upit razmišlja li se u policiji o prijedlogu za ukidanje zabrane prosvjeda na Markovu trgu, Karamarko je odgovorio da policija sigurno o tome ne razmišlja, nego da ona provodi zakon. Netko drugi će odlučiti gdje se mogu održavati javni skupovi i pod kojim uvjetima, istaknuo je.

Primjedbu iz SDP-a da ne dolazi na saborske sjednice Karamarko je odbacio podsjetivši da je izvješće za 2009. podneseno još u ožujku 2010. saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, no da nije uvršteno u dnevni red zasjedanja.

Na novinarski upit što je sa zakonom kojim bi se spriječilo nerede i nasilje na nogometnim stadionima, ministar Karamarko je odgovorio da je zakon u proceduri i da je pooštren u mnogim dijelovima, odnosno da su mnoge prekršajne odgovornosti pretvorene u kaznene.

Mislim da su to znatna i kvalitetna postroženja, ocijenio je Karamarko.