CIČA ZIMA

Preko noći bi moglo pasti 20 centimetara snijega

16.01.2013 u 22:29

Bionic
Reading

U noći se očekuje stvaranje novog snježnog pokrivača, u gorskim krajevima i većeg od 20 cm, u sjeverozapadnim krajevima (i na zagrebačkom području) većeg od 10 cm, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske na svojim internestkim stranicama

U četvrtak u drugom dijelu dana na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka, na udare i olujna bura. Sutra i dalje u Gorskom kotaru i dijelu Like snijeg uz stvaranje novog snježnog pokrivača većeg od 10 cm.

U cijeloj Hrvatskoj će biti pretežno oblačno. U sjeverozapadnim krajevima povremeno slab snijeg, a u Gorskom kotaru i dijelu Like ponovno može pasti i više od 10 cm novog snijega. Krajem dana i u noći na petak oborine će u unutrašnjosti jačati. U Zagrebu i okolici bit će oblačno, povremeno sa snijegom, uglavnom ujutro te ponovno krajem dana i u noći na petak kada će oborine jačati. Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka između -1 i 1 °C.

Na Jadranu će uz promjenljivu naoblaku povremeno biti kiše. Vjetar umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka, poslijepodne na udare i olujna bura, na preostalom dijelu istočnjak i jugo. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na Jadranu između 2 i 8. Dnevna uglavnom između -1 i 4, na Jadranu od 5 na sjevernom do 12 °C na južnom dijelu.

Oblačno, povremeno sa snijegom, uglavnom ujutro te ponovno krajem dana i u noći na petak kada će oborine jačati. Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka između -1 i 1 °C.