'PODUZETNI' ALBANAC

Preko granice s kartom, mobitelima i 10 kg droge

21.07.2012 u 13:03

Bionic
Reading

Čak deset kilograma marihuane nosio je 25-godišnji Albanac u svome ruksaku kada su ga jučer nešto poslije ponoći djelatnici granične policije zatekli na željezničkoj pruzi pored mjesta Šapjane te spriječili u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice

Stranac je s 'prtljagom' odmah priveden u službene prostorije Postaje granične policije Rupa, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga u daljnje kriminalističko istraživanje uključili su se djelatnici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske.

'Po nalogu nadležnog državnog odvjetništva tijekom jučerašnjeg dana je izvršena pretraga kojom je u ruksaku 25-godišnjeg Albanca pronađeno 19 paketa s drogom marihuana ukupne težine 9.616,20 grama', priopćeno je iz policije. Isto tako pronađeni su mobiteli, SIM kartice te karta područja na kojem je zatečen.

Droga i drugi pronađeni predmeti su mu oduzeti, a Albanac je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo zlouporaba opojnih droga. Sinoć je predan pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.