PROŠLA CARINIKE, ZAUSTAVILI JE POLICAJCI

Preko granice prenijela 9.100 tableta

20.12.2010 u 13:23

Bionic
Reading

Državljanka Bosne i Hercegovine jučer je, preko graničnog prijelaza Stara Gradiška, u Hrvatsku prošvercala čak 9.100 komada raznih lijekova za koje nije posjedovala potrebnu liječničku dokumentaciju

Iako je 67-godišnjakinja s punom torbom lijekova prošla carinu, planove su joj pomutili policajci koji su oko 11 sati zaustavili automobil u dubini teritorija, na cesti u Novom Varošu. Renault Espace austrijskih nacionalnih oznaka i broja, potom je pretražen. U prtljažniku, u putnoj torbi 67-godišnje suvozačice, pronađeno je 9.100 komada raznih tableta, od kojih se 2.033 komada nalazi na popisu opojnih droga. Kako doznajemo riječ je o Apaurinu i Diazepamu.

Budući da je 67-godišnjakinja iz BIH putovala u Austriju, pretpostavlja se da je dio lijekova tamo namjeravala preprodati. U konzultaciji s Državnim odvjetništvom protiv nje slijedi kaznena prijava zbog zlouporabe opojnih droga, zbog čega joj prijeti kazna zatvora od tri najmanje godine.

Za lijekove koji nisu na popisu opojnih droga slijedi obavijest o prekršaju Carinarnici Slavonski Brod zbog prekršaja iz Carinskog zakona.