ŠVERC DROGE

Preko granice pokušao prenijeti – 302 kilograma marihuane

28.06.2012 u 10:45

Bionic
Reading

Više od 302 kilograma marihuane pokušao je preko graničnog prijelaza Bajakovo u Hrvatsku u teretnom automobilu unijeti 53-godišnji makedonski državljanin, no u tome su ga spriječili granični policajci i carina. Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je kako bi droga na tržištu vrijedila 4,5 milijuna kuna

Vozač teretnog automobila marke Iveco makedonskih registracijskih oznaka na graničnom prijelazu Bajakovo, koji dijeli Hrvatsku i Srbiju, pristupio je u srijedu, 50 minuta iza ponoći. Kad su carinici počeli pretraživati priključno vozilo, uočili su prerađeni prostor te su odmah posumnjali da krije nedozvoljenu robu.

Nakon ishođenog sudskog naloga, u skrivenom je prostoru te u rezervoaru za gorivo pronađeno 302 kilograma marihuane. Riječ je o najvećoj zaplijeni marihuane u ovoj, ali i posljednjih nekoliko godina.

'U tovarnom je dijelu kamiona pronađeno 275 paketa, dok je u lažnom rezervoaru nađeno još 50 paketa marihuane. Sumnjiv je bio svježe obojen spremnik za gorivo, pa je pažljivijim pregledom utvrđeno da se radi o dva vješto maskirana spremnika. U jednom je bilo gorivo, a u drugom marihuana', rekao je Goran Lovrić, načelnik Odjela kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske.

Vozač, 53-godišnji Makedonac, odmah je lišen slobode te je jutros uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

'Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je droga bila namijenjena europskom tržištu. Vrijednost zaplijenjene droge procijenjena je na 4,5 milijuna kuna', potvrdio je Luka Barunčić, glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije.

Vrijednom ulovom i još jednom koordiniranom i uspješnom akcijom djelatnika Carine i policije danas su se u Vinkovcima, na izvanrednoj konferenciji za novinare, pohvalili i službenici dvaju ministarstava – financija i unutarnjih poslova.

Istaknuto je kako je akcijom na Bajakovu 'prekinut jedan od lanaca krijumčarenja droge na pravcu tzv. balkanske rute', no najavljeno je i kako će budno motriti te u naumu da drogu plasiraju na hrvatsko ili europsko tržište osujetiti i druge krijumčare u budućnosti.