PALO PET DILERA

Prekinut međunarodni lanac švercera heroina

16.09.2010 u 15:05

Bionic
Reading

Udruženim radom triju slavonskih policijskih uprava prekinut je krijumčarski lanac droge koja je iz Bosne i Hercegovine stizala u Hrvatsku. Uhićeno je petero dilera, trojica muškaraca i dvije žene, koji su preprodajom droge zaradili preko 100.000 kuna

Pretragom stanova, kuća i automobila, kod petero slavonskih dilera pronađen je heroin te oružje, streljivo i novac. Kako doznajemo, Hrvati su drogu kupovali u susjednoj BiH. Potom su je, uz pomoć za sada još uvijek nepoznatih partnera iz susjedne države, dopremali u Hrvatsku. Pretpostavlja se da su drogu krijumčarili čamcima preko rijeke Save. Heroin su potom preprodavali na hrvatskom tržištu, a do sada su preprodajom zaradili preko 100.000 kuna.

Operativnim radom, policija je od kraja srpnja polako ulazila u trag dilerskoj mreži. Koordiniranom akcijom Policijske uprave Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske, na području Slavonskog Broda uhićene su dvije žene, 42-godišnjakinja i njezina godinu dana starija partnerica te 40-godišnjak iz Vinkovaca, koji je otprije poznat policiji, a neprijavljeno je boravio u Brodu.

Kod njih je pronađeno 54,3 grama heroina te puška, plinski pištolj i 230 komada streljiva.
Kod 35-godišnjeg vinkovačkog dilera pronađeno je još 82 grama heroina, a kod 29-godišnjeg Osječanina pronađeno nekoliko tisuća kuna koje je zaradio preprodajom droge.

Uhićeni dileri danas su prepraćeni pred suca istrage u Slavonskom Brodu, a prijeti im kazna zatvora od minimalno tri godine. Hrvatska policija u suradnji s bosanskohercegovačkim kolegama nastavlja daljnji rad u otkrivanju drugih osoba uključenih u krijumčarenje i preprodaju droge.