AKCIJA KARIKA

Prekinut lanac prodaje kokaina u Šibeniku

20.01.2009 u 15:58

Bionic
Reading

U operativnoj akciji Šibensko-kninske policijske uprave pod nazivom "Karika" u Šibeniku je otkriveno i uhićeno više osoba koje su se bavile prodajom kokaina čime je razbijen lanac preprodaje te droge

U petak, 16. siječnja uhićen je 45-godišnji nezaposleni muškarac s područja Šbenika, za kojeg se osnovano sumnja da je od srpnja prošle do siječnja ove godine preprodao 224 grama kokaina pribavivši sebi imovinsku korist od 134.000 kuna, izvijestili su danas na konferenciji za novinare načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić i načelnik odjela kriminalističke policije Zdravko Sedlar.

Kaznena prijava zbog zloporabe opojnih droga podnesena je protiv njega, kao i protiv još trojice muškaraca iz Šibenika u dobi od 36, 42 i 51 godine, za koje se osnovano sumnja da su od prvoosumnjičenog u više prigoda kupovali kokain za osobnu upotrebu i daljnju prodaju.

"Glavni osumnjičeni 45-godišnjak iz Šibenika, u duljem vremenskom razdoblju kupovao je veće količine kokaina na području Splita te je preprodavao osobama u Šibeniku, Zablaću, Vodicama i Zadru, a prodaju je obavljao u svom domu ili je drogu dostavljao svojim automobilom i skuterom, među ostalim i trima osobama koje su vlasnici ugostiteljskih objekata u Šibeniku", rekao je Sedlar.

Pretragom stana 45-godišnjaka pronađeno je i oduzeto 11.000 kuna za koje se sumnja da su pribavljeni prodajom kokaina, kao i dokumentacija koja se odnosi na novčane transakcije, odnosno ulaganja kunskih i deviznih novčanih sredstava na bankovne račune, štedne knjižice, investicijske fondove i brokerske kuće u iznosima od milijun kuna i 250.000 američkih dolara.

Tijekom trajanja akcije "Karika" u kojoj su sudjelovali Ravnateljstvo policije, Uprava kriminalističke policije, Odjel kriminaliteta droga, Ured za suzbijanje korupcije i organizirani kriminalitet iz Zagreba te Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku obuhvaćeno je 26 osoba iz Šibenika, Zablaća, Vodica, Splita, Zadra i Zagreba. Izvršene su pretrage četiri stana, dva ugostiteljska objekta i četiri prijevozna sredstva, te je među ostalim pronađena manja količina droge i jedan pištolj sa streljivom.

U istražni centar Županijskog suda u Šibeniku sprovedeni su 45-godišnjak, 42-godišnjak i 51-godišnjak iz Šibenika, dok se 36-godišnji muškarac koji je također otkriven u operativnoj akciji "Karika" brani sa slobode.

Iz PU Šibensko-kninske danas su izvijestili i da je jučer počela još jedna kriminalistička obrada u vezi s preprodajom kokaina nad 33-godišnjim muškarcem kao i nad 38-godišnjom ženom iz Šibenika koja se, uz zloporabu opojnih droga, sumnjiči za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti vezano uz kaznena djela protiv službene dužnost