BAČIĆ POZVAO EUROKAMION U MORH

Preinake na kamionima izveli zbog estetike!

11.02.2010 u 12:19

Bionic
Reading

Ivo Bačić nas je pozvao u Ministarstvo obrane na sastanak na kojem je u postupku izravne pogodbe dogovorena kupnja nebojnih vojnih vozila, posvjedočili su djelatnici tvrtke Eurokamion, Ivica Rilje i Marko Vukoja, na suđenju za aferu kamioni

Na tom sastanku u uredu Ive Bačića su sudjelovali, osim njega, general Slaven Zdilar ispred MORH-a, Ivica Rilje i Marko Vukoja uime tvrtke Eurokamion i Sebastijan Mojsović iz ureda Iveca u Zagrebu. Prema riječima Rilje, direktora Eurokamiona, Bačić im je

Bačić: Uobičajena praksa

Bačić koji je zbog bolesti jedva izdržao današnju raspravu zatražio je od sutkinje da mu dozvoli da postavi pitanje svjedoku Marku Vukoji. 'Je li natječaj proveden po uobičajenoj praksi, kao i drugi natječaji?', pitao je Bačić, na što je Vukoja odgovorio potvrdno. Zamjenica ravnatelja USKOK-a Ksenija Pavić je onda upitala svjedoka koliko puta su sudjelovali na natječajima koje je raspisivao MORH. 'Samo na ovom kao poduzeće', odgovorio je Vukoja.

rekao da je natječaj poništen zbog nedostatka novca, a Vukoja je posvjedočio da mu je Bačić rekao da ima odobrenje ići u izravnu pogodbu i da su odabrali njih jer su najpovoljniji. 'Rekao je da smo ponuđač koji je svojim ponudama udovoljavao uvjetima i da će u izravnoj pogodbi dogovoriti s nama kupnju reduciranog broja vozila', rekao je Rilje. Kasnije je i taj reducirani broj sa 43 smanjen na 39 vozila. On je spomenuo i da su zbog kašnjenja u isporuci dogovorenih vozila MORH-u platili penale.

'Zbog usklađivanja tehničkih specifikacija vezanih uz nadogradnju na vozilima, djelatnici MORH-a su nakon što su napravili inspekciju zatražili preinaku iz estetskih razloga', pojasnio je Rilje. 'Estetskih razloga?', začuđeno je zapitala predsjednica sudskog vijeća Jasmina Smiljanić. 'Da', potvrdio je Rilje. Šasija je bila 20 centimetara viša nego su oni tražili', rekao je direktor tvrtke Eurokamion iz vremena sklapanja posla. I Rilje i Vukoja su posvjedočili da je Bačić tražio od njih popust na avansnu kupnju. 'Na sastanku kod Bačića, on je inzistirao da se cijene spuste zbog avansnog plaćanja', pojasnio je Vukoja.

Iako je u ponudi već bilo dogovoreno dva posto popusta, Rilje je dopustio da se još za jedan posto spusti cijena na avansnu kupnju.