JOSIPOVIĆ PORUČIO

'Predstavnici Srbije u Haagu manipuliraju mojim izjavama'

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović je, na novinarsko pitanje da komentira navode srpskih predstavnika koji spominju da je predsjednik ranije u medijima izjavio kako nema sumnje da je Hrvatska do 2000. hinila suradnju s Međunarodnim sudom u Haagu, poručio kako se radi o medijskim manipulacijama i da ta izjava nema veze s procesom koji se vodi pred tim sudom, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA)

'To je činjenica koju smo više puta spominjali i ovdje u Hrvatskoj. Nije riječ ni o čemu novome, međutim znamo što se poslije dogodilo, da je Hrvatska u potpunosti i predano surađivala s Haškim sudom i za to je dobila priznanje', odgovorio je Josipović.

'Vidim kako su istakli (srpski predstavnici u Haagu, op. a.) i da sam rekao da nije bilo pravomoćnih presuda. I da, u to vrijeme nije bilo presuda za ratne zločine. Međutim, ne vidim kako im to može koristiti u njihovom nastojanju da se izbore za svoju tužbu i da ospore našu. Mislim da je riječ naprosto o medijskoj manipulaciji, da se jedna izjava koja je sto puta ponavljana, i ne samo od mene, i koja je potpuno irelevantna za predmet, stavi u funkciju suđenja u Haagu', izjavio je Josipović.

Ivo Josipović je i sam, kao pravni stručnjak, sudjelovao u izradi tužbe protiv Srbije za genocid na osnovi koje se trenutno vodi proces u Haagu.