AFERA SMS

Milijana Brkića upitali tko je Jovanka: 'Ne znam, to vi nađite'

09.05.2019 u 10:08

Bionic
Reading

Na sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nije se pojavio predsjednik odbora Ranko Ostojić, a nije poznato ni je li pod točkom 'razno' došlo do rasprave o aferi SMS. Kratku izjavu novinarima nakon izlaska sa sjednice dao je Milijan Brkić, potpredsjednik Sabora koji je u žiži afere

'Predsjednica radi svoj posao u okviru svojih ovlasti', kratko je rekao Brkić odgovarajući na pitanje što kaže o najavi predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da još neće sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Novinari su ga upitali tko je Jovanka, koju je jučer spominjao, na što je on kratko odgovorio: 'Ne znam, to vi nađite', prenosi N1.

  • +6
Sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, prilikom ulaska na sjednicu Predsjedništva HDZ-a u srijedu poslijepodne, Brkić je ustvrdio da se u operaciju protiv njega, kako doživljava aferu SMS, uključile stare strukture UDBA-e. 'Zanimljivo je da sam protekli vikend proglašen malim Rankovićem. Koliko znam, on je bio suradnik onog zločinca Tita i pao je jer je prisluškivao Tita i Jovanku. Sad se mene stavlja u kontekst da sam prisluškivao ministra unutarnjih poslova, predsjednika hrvatske vlade, samo ne znamo tko je Jovanka u toj priči', rekao je Brkić.

Odbor je trebao raspravljati samo o jednoj točki dnevnog reda - prijedlogu Zakona o osobnoj zaštiti, no očekivalo se da će biti rasprave i o aferi SMS.