ZAIGRANI PREDSJEDNIK

Predsjednik Mesić otvorio golf teren u Savudriji

29.08.2009 u 11:03

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je udarcem loptice svečano otvorio prvi profesionalni golf teren sa 18 rupa u Istri, Kempinski Golf Adriatic u Savudriji, koji je smješten u sklopu luksuznog turističkog kompleksa vrijednog 1,6 milijardi kuna

Turistički kompleks ima hotel s pet zvjezdica Kempinski Hotel Adriatic te raskošne vile za odmor, vanjske i unutarnje bazene s vrhunski opremljenom spa zonom i druge sadržaje.

Kako se tom prigodom čulo, riječ je o profesionalnom golf terenu koji će zadovoljiti sve ljubitelje golfa, ali i početnike, budući da raspolaže i terenom za vježbanje, green i bunker vježbalištima, klupskom kućom te golf klubom i restoranom.

Ustvrdivši kako zbog obveza i nedostatka vremena mjesečno igra svega nekoliko puta, predsjednik Mesić je u izjavi za novinare izrazio zadovoljstvo ovim golf terenom. 'To je sjajan teren, izvedba je izvrsna i mislim da je onaj koji je koncipirao igralište veliki majstor za golf. Smatram da je ovo jedan pravi model daljnjeg razvoja hrvatskog turizma', poručio je hrvatski predsjednik i dodao kako turizam uza sve ono što traži zahtijeva nove sadržaje, a to je, smatra Mesić, upravo golf.

Odgovarajući na pitanje talijanskih novinara je li turizam za Hrvatsku strateško pitanje i razvija li se taj segment gospodarstva u smjeru luksuznoga turizma, Mesić je istaknuo kako je turizam za Hrvatsku jedna od najvažnijih gospodarskih grana, koju treba pretvoriti u privredu tijekom cijele godine, a ne na gospodarstvo koje će funkcionirati samo dva mjeseca. Upravo će golf kao novi sadržaj pomoći u tome, kazao je Mesić.

Komentirajući informacije po kojima ovo golf igralište troši goleme količine pitke vode, predsjednik je ponovio kako je upravo jučer od odgovornih u Istarskom vodovodu dobio informaciju kako bi se inače ta voda, kojom se natapa travnjak golf igrališta, gubila ili u moru ili u rijeci Mirni.

'Taj višak vode bi inače išao u more, što bi bio čisti gubitak. Ovaj višak se u ovom slučaju plaća', rekao je Mesić.

Odgovarajući na pitanje novinara talijanske agencije Ansa, Mesić je izrazio optimizam glede budućeg članstva Hrvatske u Europskoj uniji. 'Inače sam optimist u životu, pa tako i kada su u pitanju hrvatski strateški ciljevi. Mi smo jedan strateški cilj ostvarili, ušli smo u NATO savez, a sada smo u pregovorima za ulazak u Europsku uniju. Nažalost, imamo jednu barijeru koju treba savladati', rekao je Mesić dodavši kako to nije jedina prepreka jer postoji još jedan institucionalni problem kojeg Europska unija treba riješiti sama.

'Na nama je da provedemo ostatak reformi koje sada uspješno završavamo', zaključio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i dodao kako Italija može Hrvatskoj puno pomoći u potpori pri ulasku u EU jer, kako je rekao, 'Hrvatska s Italijom ima odlične odnose i najbolje surađuje'.