GREŠKA U KORACIMA

Predsjednik Mauritanije ranjen u prijateljskoj vatri

14.10.2012 u 09:11

Bionic
Reading

Predsjednik Mauritanije Mohamed Ould Abdel Aziz lakše je ranjen kada je na njega vojna ophodnja greškom otvorila vatru, izjavio je mauritanski ministar komunikacija Hamdi Ould Mahjoub

'Na povratku u Nouakchott na predsjednički konvoj vatru je otvorila mauritanska ophodnja jer nisu prepoznali da je to njegov konvoj. Predsjednik je u tom incidentu pogođen ali je lakše ranjen i njegov život nije ugrožen', rekao je on na nacionalnoj televiziji. Nisu objavljene nikakve dodatne pojedinosti i nije jasno zašto je uopće ophodnja pucala.

Snage sigurnosti blokirale su ceste koje vode prema vojnoj bolnici ali nema povećane nazočnosti vojnih snaga oko predsjedničke palače i zgrada vlade. Nakon incidenta proširile su se informacije da su na predsjednika pucali islamisti.

Abdel Aziz je izabran 2009. godine a zapadne zemlje ga smatraju ključnim saveznikom u borbi protiv Al Kaide u regiji. Mauritanska vojska je izvela brojne operacije protiv uporišta islamista u susjednom Maliju gdje skupine bliske Al Kaidi drže pod kontrolom pustinjski dio zemlje..