Dario Hrebak

Predsjednik HSLS: Ne pregovaramo samo s HDZ-om, nećemo se dati uvući u prljavu kampanju

21.05.2020 u 18:06

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak poručio je da se neće dati uvući u prljavu kampanju te kako njegova stranka ne pregovara samo s HDZ-om već s još nekim strankama, odgovorivši time na prozivku iz SDP-a da je koaliciju HSLS-a i HDZ-a ranije nazvao agonijom, a sada će s njima na izbore

„Drago mi je što SDP-ovci dolaze u najtransparentniji grad u državi, no nije mi drago na što se kampanja svodi na povlačenje u baru i mulj. Očigledno sam im trn u oku pa me se toliko spominje”, poručio je bjelovarski gradonačelnik Hrebak u četvrtak na konfrenciji za novinare.

Također je nabrojao i uspjehe aktualne gradske uprave.

„Želim vam pričati o agoniji Grada Bjelovara vrijednoj 500 milijuna kuna. Do kraja mandata sve će škole biti obnovljene, a vrtići već jesu. Bili smo na dnu po povlačenju EU novca, a sad smo pri vrhu. Počinje i najveći projekt koji je započela bivša vlast, no mi smo ga uspjeli provesti kraju. Radi se o bjelovarskoj Aglomeraciji vrijednoj 260 milijuna kuna”, naglasio je Hrebak. Kazao je i kako smatra da je potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić izrekao salvu uvreda na njegov račun te da ga smatra dobrim liječnikom, ali lošim političarom.

Na pitanje hoće li HSLS na parlamentarne izbore izaći u koaliciji s HDZ-om, Hrebak je uzvratio da su pregovori još uvijek u tijeku te da osim HDZ-a razgovara s još nekoliko stranaka.

„Razgovaramo s HDZ-om, razgovarali smo i s Fokusom, dakle liberalnom strankom. Imamo neke uvjete od kojih ne želimo odstupiti i ubrzo ćemo vidjeti što će biti. Uvjeren sam da mogu dobiti veliki broj preferencijalnih glasova. Zasigurno više od četiri tisuće koliko sam dobio na zadnjim parlamentarnim izborima i uvjeren sam da ću ući u Hrvatski sabor i odatle raditi za Bjelovar”, zaključio je Hrebak.

Iz SDP-a su ranije danas poručili kako su sigurni da će HSLS na parlamentarne izbore izaći u koaliciji s HDZ-om, iako je Hrebak ranije tvrdio da će liberali izaći samostalno, pa makar ne osvojili niti jedan saborski mandat.