želimir puljić

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije čestitao Ramazanski bajram

22.05.2020 u 13:59

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK), zadarski nadbiskup Želimir Puljić čestitao je u petak predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, gospodinu muftiji Azizu Hasanoviću i vjernicima Ramazanski bajram

Nakon 30-dnevnog posta vjernici Islamske zajednice proslavit će Ramazanski bajram, koji se obilježava u mjesecu kad je počela objava Kurana, podsjeća u čestitki nadbiskup Puljić i dodaje kako je lijepa je i hvale vrijedna praksa posta koju muslimani održavaju, a traje cijeli dan, od zore do mraka.

'Iako je post jedan od vjerskih stupova islama, njegova je korist višestruka. Postom se, naime, vježba uzdržljivost, jača volja i snaga vjere, te potiče na solidarnost i pomoć onima koji oskudijevaju. Lijepo je što se tijekom ramazanskog posta stavlja naglasak i na duhovnu higijenu. Izbjegavaju se ružne misli, riječi i djela i nastoji se oplemenjivati karakter kvalitetom strpljivosti, mirotvorstva i suosjećanja', ističe nadbiskup Puljić.

'Čestitam Vam, poštovani muftijo Hasanoviću, svečanost Ramazanskog bajrama, koji neka donese obilje zdravlja i Božjeg blagoslova Vama, Vašim suradnicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj', stoji u čestitki predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića.