ODLUKOM VLADE

Predsjednički izbori zakazani za 27. prosinca

30.10.2009 u 19:20

Bionic
Reading

Vlada je raspisala predsjedničke izbore za 27. prosinca, dok će se drugi krug, dođe li do njega, održati 10. siječnja

Ova odluka će stupiti na snagu objavom u Narodnim novinama sljedeće srijede, nakon čega kandidati imaju 12 dana za skupljanje potpisa, a 48 sati nakon toga znat ćemo točan broj kandidata i službena predizborna kampanja tada može službeno započeti.

Vlada je donijela i Uredbu o pitanjima regulacije prava predsjednika Republike po prestanku obnašanja dužnosti. Neki službenici zaposleni u Uredu predsjednika će tako biti premješteni u tijela državne uprave, a novi predsjednik moći će birati službenike unutar sustava.  Funkcioniranje Ureda tek treba urediti Proračunom za 2010.

Kad završe izbori i izabere se novi predsjednik, prići će se i izmjenama Zakona o izboru predsjednika RH, kojima će se povećati broj potpisa za kandidaturu za predsjednika države, rečekla je premijerka Kosor na sjednici.

Vlada je na današnjoj sjednici izglasala i Zakon o poljoprivredi, dopune Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, nacrt Zakona o potvrđivanju sporazuma Hrvatske i Srbije o predaji i prihvatu osoba čiji je ulazak ili boravak nezakonit te Sporazum o policijskoj suradnji Hrvatske i Srbije.