dan državnosti

Predsjednici pozlilo na misi za domovinu u Zagrebačkoj katedrali

25.06.2017 u 11:03

Bionic
Reading

Hrvatska danas obilježava Dan državnosti, a državni vrh - predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočili su misi za domovinu u Zagrebačkoj katedrali koju je predvodio kardinal Josip Bozanić. Predsjednici je na misi pozlilo

"Prije svega čestitam svima Dan državnosti, zaista su Hrvatska i svi naši ljudi puno toga učinili. Od obrane od velikosrpske, Miloševićeve agresije, razvoja demokracije i institucija, pristupanje EU... Izvršili smo zadaće koje smo stavili pred sebe početkom devedesetih, a sada je pred nama ispunjavanje ciljeva koji će ići za većom kvalitetom života naših ljudi, novim poslovima. Ključna je i stabilnost javnih financija, održivost, to je politika koju trenutno vodimo i to su temeljne zadaće Vlade i na tome ćemo ustrajati", kazao je premijer Plenković.

  • +5
Kardinal Josip Bozanić u Zagrebačkoj katedrali je predvodio misu za Domovinu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Dan državnosti je čestitala i predsjednica Republike.

"Želim da ovaj dan provedemo u pijetetu prema prošlosti i s optimističnim pogledom u budućnost, da se uhvatimo u koštac s demografijom, razvojem, obrazovanjem i tako dalje", rekla je predsjednica uoči mise.

Kako javlja reporterka N1 televizije, predsjednici je usred mise pozlilo te je morala izaći. Kako je rekao njezin glasnogovornik sve je u redu, ali se na misu nije vratila.

Predsjednica se prije nekoliko dana požalila na višemjesečne bolove u vratnom dijelu kralježnice zbog kojih mora na intenzivnu fizikalnu terapiju, a u Katedrali joj je, kako doznaje N1 televizija, pozlilo od bolova.

Večernji list piše da je predsjednica sada u redu, no ipak će preskočiti zakazani prijem u Islamskom centru zakazan u 14 sati.

Ipak, u 18.30 održat će se zakazani prijem u Uredu predsjednice u povodu Dana državnosti.