ŠEKS O STRANCI

'Predsjednici HDZ-a biraju se kako ja dirigiram'

08.12.2011 u 23:03

Bionic
Reading

Dok se i dalje slaže Kukuriku vlada, preslagivanje bi uskoro moglo krenuti i u HDZ-u. No ako je suditi prema riječima potpredsjednika te stranke Vladimira Šeksa, u izboru eventualnog budućeg šefa stranke zadnju će imati upravo on

Ako se pita Šeksa, koji se na izbornu noć rasplakao, HDZ nije doživio fijasko na izborima. 'HDZ nije doživio poraz. HDZ je u posebno otegotnim okolnostima i neprijateljskom okružju izborio visoki, pozitivan i časni rezultat', rekao je Šeks

Iako se već nagađa kako bi na unutarstranačkim izborima u lipnju, Jadranka Kosor mogla dobiti nekoliko protukandidata za mjesto predsjednika stranke, Šeks ne krije da je njegova zadnja po pitanju šefova stranke.

Predsjednici stranke biraju se, kaže, kako on dirigira. Zaslužan je tako za Sanadera, prije njega i Tuđmana i na posljetku Jadranku Kosor, za koju i danas tvrdi - jedina ima atribute liderice.

No planove koje Šeks ima za Kosor, mogao bi pomutiti prvi zamjenik predsjednice stranke Darko Milinović

'Ja sam član Hrvatske demokratske zajednice, s naglaskom na demokratske. Ja oduzimam pravo bilo kome da u moje ime odlučuje o kandidaturi. Hoću li se ja kandidirati odlučujem isključivo ja i kada dođe vrijeme za to', bio je izričit Milinović.