demografija na dnevnom redu

Predsjednica od premijera zatražila sazivanje sjednice Vlade

28.05.2018 u 18:46

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uputila je zahtjev premijeru Andreju Plenkoviću za sazivanjem sjednice Vlade i to na temu demografije, potvrđeno je dnevniku.hr iz Ureda predsjednice. Poziv je uslijedio nakon današnjeg sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poslala je poziv premijeru, a navela je i točke dnevnog reda o kojima želi raspravljati te predložila datume, piše dnevnik.hr. Njezin poziv uslijedio je nakon današnjeg sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Odgovor iz Ureda Predsjednice prenosimo u cjelosti:

'Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je, na temelju odredbe članka 102. Ustava RH, predložila održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske sa sljedećim dnevnim redom:

1. Izvješće Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku o stanju demografskih kretanja u Republici Hrvatskoj te poduzetim mjerama i aktivnostima

  • +14
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Licencirane fotografije / Autor: predsjednica.hr

2. Izvješće Ministarstva pravosudja o mjerama i aktivnostima u vezi s problematikom blokiranih gradjana i

3. Prijedlog mjera Predsjednice Republike Hrvatske za rješavanje demografske krize i problematike blokiranih gradjana

Predsjednica Republike predložila je termine za održavanje sjednice Vlade RH: 11. ili 12. lipnja odnosno 18., 19. ili 20. lipnja 2018..

Održavanjem navedene zajedničke sjednice Vlade pokazali bismo potrebnu državničku odgovornost, budući da vremena za sveobuhvatno rješavanje spomenutih problema više nema, istaknula je Predsjednica Republike u dopisu predsjedniku Vlade RH'.

Zahtjev predsjednice Grabar Kitarović stigao je u Vladu, ali ga premijer još nije uspio vidjeti.

Kolinda Grabar Kitarović, pak, ne propušta priliku da tijekom javnih nastupa barem jednom spomene demografsku krizu. Tako je bilo i u srijedu u Lici.

'Rješavanju demografske krize posvetila sam se jer je to gorući problem, strateško pitanje opstanka i razvoja društva i države', kazala je predsjednica, dodavši i kako ima pripremljene mjere za rješavanje toga problema, kao i problema blokiranih građana…

'Pozivam Vladu da se zajedno primimo rješavanja tih problema. Agrokor ne može biti izgovor za neprovođenje reformi. Nije to jedini hrvatski problem', rekla je.