najvažnija sporedna stvar na svijetu

Predsjednica RH otkrila hoće li ići bodriti 'Vatrene' u Rusiju

13.06.2018 u 15:09

Bionic
Reading

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u dvodnevnom je posjetu Bruxellesu tijekom kojeg se sastala s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom. No, uz ozbiljne teme bilo je vremena i za pitanja o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu - nogometu

Na pitanje je li s Tuskom razgovorala o nogometu i o mogućem odlasku na Svjetsko prvenstvo u nogometu, predsjednica je rekla da o tome nije bilo riječi, ali kaže da ne treba miješati sport i politiku.

U Europskom parlamentu dio zastupnika je predložio da čelnici država članica ne bi zbog sankcija trebali ići u Rusiju tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu koje se održava u toj zemlji od 14. lipnja do 15. srpnja.

'Nismo o tome uopće razgovarali. Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, a mi smo razgovarali o primarnim stvarima. Mislim da sport zbližava ljude i da političke i druge podjele ne bi trebalo prelijevati u sport, pogotovo zato jer mislim da hrvatska vrsta očekuje da ću je doći u jednom trenutku podržati i to ću učiniti svim srcem, ali ne u prvom krugu jer ne stignem zbog poslovnih obveza', rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL