SLUŽBENI PUT

Predsjednica putuje u Argentinu, Čile i Brazil, postaje počasna građanka Buenos Airesa i dobiva počasni doktorat

08.03.2018 u 11:45

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ide na službeni put u Latinsku Ameriku, u kojoj će od 11. do 20. ožujka posjetiti Argentinu, Čile i Brazil

Osim s predstavnicima hrvatske zajednice, predsjednica će se susresti s predsjednikom Argentine, Čilea i guvernerom Sao Paula te tamošnjim gospodarstvenicima.

Predsjednica će se 11. ožujka susresti s dijelom hrvatske zajednice i franjevcima u Argentini, franjevcima iz Republike Perua i časnim sestrama iz staračkog doma za Hrvate. Dan poslije predviđen je sastanak s argentinskim predsjednikom Mauriciem Macrijem. Tijekom boravka u Buenos Airesu, hrvatska će predsjednica biti proglašena i počasnom građankom glavnog grada Argentine.

Hrvatskoj će predsjednici tijekom njenog posjeta dodijeljen i počasni doktorat sveučilišta „San Pablo“ Tucumán.

U glavnom gradu Čilea, Grabar Kitarović nazočit će gospodarskom forumu te se sastati s predstavnicima obitelji Lukšić i drugim istaknutim predstavnicima hrvatske zajednice Čilea, Bolivije, Perua i Ekvadora, a dan poslije sastat će se s čileanskim predsjednikom Sebastiánom Piñerom.

U Brazilu će se predsjednica, među ostalim, sastati i s guvernerom São Paula Geraldom Alckminom.

Ovo nije prvi posjet nekog hrvatskog poglavara zemljama Južne Amerike. Osim Franje Tuđmana, u službenom posjetu Čileu 2005. godine boravio je predsjednik Stjepan Mesić, dok je premijer Zoran Milanović tamo bio početkom 2013. godine.

  • +7
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na predavanju Hrvatskom generalskom zboru Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic