manifestacija za građane

[VIDEO] Predsjednica otvorila Advent na Prekrižju: Ponosni smo na bogatu božićnu tradiciju u Hrvatskoj i želimo da je zavole i mladi

30.11.2019 u 18:12

Bionic
Reading

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je Advent na Prekrižju za sve zainteresirane građane koji će svaki petak i subotu moći obići vilu Prekrižje i vidjeti tradicijske običaje, izvijestili su iz Ureda predsjednice RH

Manifestacija je otvorena u sklopu "Adventa u Zagrebu".

"Ovim programom nastavljamo otvaranje Ureda Predsjednice Republike građanima, s posebnim veseljem što smo s Gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom grada Zagreba ostvarili uspješnu suradnju i postali dio najljepšeg europskog Adventa", rekla je predsjednica RH.

Predsjednica je dodala kako su ove godine stručnjaci Etnografskog muzeja u Zagrebu pomogli predstaviti izvorne narodne običaje iz cijele Hrvatske, kako bi pod jednim krovom predstavili raznovrsnost i bogatstvo našega narodnog blaga. Rekla je i kako smo ponosni na bogatu božićnu tradiciju Hrvatske te da se Adventom na Prekrižju želi predstaviti to bogatstvo djeci i mladima kako bi upoznali i zavoljeli tradiciju priprema za Božić u našim domovima.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

"Božić je blagdan koji donosi veselje, radost života, zajedništva u dijeljenju dobra. Otvorimo mu srca, posvetimo se jedni drugima, posebno potrebitima, bolesnima i nemoćnima. Ispunimo nečije srce kao najljepši božićni poklon“, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

  • +31
Advent na Prekrižju Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

U prigodnom programu otvaranja Adventa na Prekrižju nastupili su zbor Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta, Ansamblu Lado i ansambl Strauss.