gospodarstvenik godine

Predsjednica opet oplela po Vladi: Najnekonkurentnija smo država

03.12.2018 u 11:22

Bionic
Reading

Dok je ministar Darko Horvat dodjelu nagrada za gospodarstvenika godine iskoristio kako bi se pohvalio dobrim potezima Vlade, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ju je opet kritizirala

'Do kraja ove godine imat ćemo oko 2 milijarde eura vrijedne strane investicije u Hrvatskoj. Bila je to najuspješnija godina do sada', kazao je Horvat i pohvalio se podizanjem minimalca te pokretanjem reformi, piše Dnevnik.hr.

Istovremeno je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iskoristila priliku na dodjeli nagrade za gospodarstvenika godine te Vladi uputila nekoliko kritika, ali i čestitala im na pozitivnim trendovima i fiskalnoj odgovornosti. Smatra, ipak, kako se nedovoljno radilo na reformama.

'Još uvijek zaostajemo za drugim zemljama, najnekonkurentnija smo država. Trebamo ubrzati reforme, svi želimo rast veći od 2,8 %. Nepovoljna je struktura gospodarstva, turizam ima preveliki udio u BDP-u te se trebamo više okrenuti izvozu i opredijeliti se na razvoj strateških grana', rekla je Grabar Kitarović te dodala kako Hrvatsku muči i problem nedostatka radne snage.