ZATEČENA U SPLITU

Predsjednica prebacila lopticu na Plenkovića: Aferu SMS treba što prije raščistiti

08.05.2019 u 12:59

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović smatra da je svima u interesu da se afera SMS što prije raščisti i završi jer mnogo toga vezano uz tu priču zbunjuje javnost, doznaje se u Uredu predsjednice

Grabar Kitarović za sada neće sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog afere SMS.

Predsjednica je u ponedjeljak u Splitu bila zatečena pitanjem o prisluškivanju ministra Davora Božinovića te je potom odmah zatražila odgovore od nadležnih službi, konkretno od Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA). No na odgovor još uvijek čeka jer joj izvješća isključivo podnosi ravnatelj SOA-e Daniel Markić, a on je trenutno na putu.

  • +35
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u procesiji sv. Dujma u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Predsjednica Republike do sada nije dobila izvješće ni od SOA-e ni od drugih državnih institucija o toj temi, niti o samoj istrazi.

Grabar Kitarović također za sada ne planira sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost jer čeka relevantne informacije. Na Pantovčaku podsjećaju da sjednicu može sazvati i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Predsjednica također nema saznanja o tome jesu li i na koji način Franjo Varga i Milijan Brkić bili uključeni u njezinu predizbornu kampanju.