'TO NIJE POLITIKA'

Predsjednica u Moskvi izbjegla škakljiva pitanja o Sberbanku i pranju novca kroz Agrokor

19.10.2017 u 13:29

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u službenom je posjetu Rusiji, sudjelovala je i na rusko-hrvatskom gospodarskom forumu, nakon čega je komentirala slučaj Agrokor

"Bilo je riječi o pitanju Agrokora, ja sam pojasnila stavove hrvatske strane. Ja ne sudjelujem u rješavanju toga pitanja, ne mogu pregovarati o modusima kako će to riješiti, ali spremna sam posredovati u donošenju rješenja", rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, prenosi N1 televizija.

Upitana što ako se dokaže da je Sberbank putem Agrokora sudjelovao u pranju novca, predsjednica je rekla da tada institucije preuzimaju inicijativu. "U tom slučaju su na redu pravosudne institucije koje to moraju rješavati, u to se politika ne bi smjela miješati, pa neću spekulirati", rekla je predsjednica.

  • +7
Kolinda Grabar Kitarović i Vladimir Putin Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

"Možda postoje određena nerazumijevanja i nedoumice koje treba raščistiti. Agrokor ostaje privatna kompanija, ona nije nacionalizirana od strane države, prema tome država ne može na sebe preuzeti odgovornost. Dugovi Agrokora ni na koji način ne mogu pasti na leđa hrvatskih poreznih obveznika", rekla je Grabar Kitarović.

Istaknula je da ne želi da pitanje Agrokora optereti hrvatsko-ruske odnose. "Ja bih voljela da to pitanje ne opterećuje odnose između Ruske Federacije i Hrvatske, to nije međudržavno pitanje, nego korporativno", rekla je predsjednica.