ČUT ĆE JU U SPLITU

Šamar iz Salzburga: Predsjednica misli da je vojska zakasnila na požarište

18.07.2017 u 13:08

Bionic
Reading

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović iz austrijskog Salzburga kritizirala je organizaciju gašenja velikog požara kod Splita. Vojska je mogla ranije doći, kazala je priključivši se tako mnogim kritičarima

'Vojska je mogla ranije izaći na teren jer je požar bio takav da je trebala svaka ruka. Međutim detaljnije ću moći reći tijekom poslijepodneva', kazala je.

'Ovo je proces naučenih lekcija koje moramo primijeniti u pogledu naše nove Strategije nacionalne sigurnosti da tijela koja trebaju djelovati ne djeluju poput ustava silosa, nego da se nadopunjavaju. Naši vatrogasci naporno rade kako bi obranili Split i druga naselja. Sad su uspjeli staviti požar pod kontrolu. Uz nadljudske napore ovaj je požar stavljen pod kontrolu. Želim ohrabriti i pohvaliti rad naših vatrogasaca i svih koji su radili na gašenju požara. Nažalost, vremenski uvjeti nisu nam išli na ruku. Unatoč velikoj materijalnoj šteti, uložio se maksimum u spašavanju ljudskih života', istaknula je predsjednica u Salzburgu.

Svoj boravak u Salzburgu, u kojem traje trilateralni sastanak predsjednika Hrvatske, Slovenije i Austrije, predsjednica će skratiti te će poslijepodne stići u Split.