službeno-privatno

Predsjednica će na putu u SAD posjetiti i kćer, o svemu je obavijestila Povjerenstvo za sukob interesa

17.09.2019 u 09:51

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlazi u četvrtak na Generalnu skupštinu UN-a u SAD. No predsjednica će dio putovanja provesti privatno, i to u posjetu kćeri na Harvardu, zbog čega je informirala i Povjerenstvo za sukob interesa

Predsjednica je dopisom od 9. rujna 2019. izvijestila Povjerenstvo da će u SAD-u boraviti i privatno, javlja N1.

'Želim Vas izvijestiti da ću boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama u razdoblju od 19. do 28. rujna 2019. godine. Službeni dio posjeta Sjedinjenim Američkim Državama završava 26. rujna 2019. te ću 26. i 27. rujna 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti privatno.

Sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka, osobno ću podmiriti. Dakle, trošak boravka nastao u tom razdoblju (dana 26. i 27. rujna 2019.) neće teretiti sredstva Državnog proračuna Republike Hrvatske, niti će mi se isplatiti dnevnica za te dane', navela je predsjednica.

  • +26
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na sajmu u Gudovcu Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Povjerenstvo je zahvalilo predsjednici na dostavljenoj obavijesti i u svom odgovoru navelo da zaprimljena obavijest predstavlja primjer dobre prakse i postupanje u skladu s načelima obnašanja javnih dužnosti te Povjerenstvo smatra da bi bilo uputno da, u cilju podizanja razine transparentnosti te jačanja povjerenja građana u tijela javne vlasti, predsjednica javno objavi navedene informacije o boravku u Sjedinjenim Američkim Državama na mrežnim stranicama svojeg ureda.