nulta tolerancija

Inspekcija odradila posao, ravnatelj škole u kojoj je učenici žigosano 'U' pred smjenom

12.02.2019 u 14:39

Bionic
Reading

Inspekcija Ministarstva obrazovanja u svojem je nalazu predložila smjenu Joze Dragića, ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u kojoj koje prošloga tjedna učenici na rame žigosano slovo 'U'

'Prosvjetna inspekcija nas je izvijestila o rezultatima nadzora u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar. S obzirom na utvrđeno stanje, školskom odboru upućen je prijedlog za razrješenje ravnatelja, dok je za dva zaposlenika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Inspekcijskim nadzorom utvrđene su i druge nepravilnosti u radu ustanove zbog čega je škola dobila novčanu kaznu, a izrečene su joj i naredbe za ispravljanje propusta i nepravilnosti. S obzirom na to da se radi o inspekcijskom postupku, nismo u mogućnosti izlaziti s više detalja u javnost', priopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, javlja Jutarnji list.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak ponovila je kako škola mora biti mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije.