SLAVKO LINIĆ:

'Predlažem zaposlenima da kupe Vjesnik za jednu kunu'

19.02.2012 u 17:36

Bionic
Reading

Slavko Linić iznio je novu, originalnu, ideju za rješenje problema Vjesnika. 'Predlažem zaposlenicima Vjesnika da ga kupe za jednu kunu i rješili smo problem. Baš me zanima njihov odgovor', poručio je pomalo cinično ministar financija

U razgovoru za Jutarnji list Linić otkriva i da je poslovni sektor vršio jaki pritisak protiv oporezivanja dividendi. 'Jasno smo poručili da će sve što ide prema osobnoj potrošnji biti dodatno oporezovano', rekao je Linić, dajući do znanja da nije isključeno ni oporezivanje kamata na štednju.

Najavio je prijedlog investicija za 2012. koje bi trebale pokrenuti gospodarski rast. 'U 2012. bit će to investicije HEP-a koje se odnose na prijenos i distribuciju. Namjeravamo početi i jednu od krupnijih – termoelektranu Plomin. Na željeznici idemo s investicijama u modernizaciju i rekonstrukciju postojećih pruga da bismo povećali brzinu, a Ina će krenuti u obnovu benzinskih postaja jer moramo spriječiti njihovo zatvaranje zbog neodrživog stanja.

Kreću i ulaganja u IT tehnologije, vjetroelektrane i solarna postrojenja. Tu je i veliki lučki projekt u Rijeci, rijeka Gateway', nabraja Linić, ističući da se radi o projektima za koje postoje dozvole, a financiranje je dobrim dijelom pokriveno sredstvima EBRD-a i Svjetske banke.

Izrazio je optimizam u pogledu pregovora s telekom operaterima oko pokretanja investicija i ukidanja naknade na mobilne usluge. 'Pred nama su razgovori s telekomima koji će nam predočiti svoj plan investicija i velika je vjerojatnost da ako one nisu nerealne, ovaj porez ukinemo i zamijenimo ga koncesijama za četvrtu generaciju', rekao je Linić.