sjednice

Pred saborskim zastupnicima dva zakonska prijedloga po hitnom postupku iz sektora turizma, Vlada o željeznici i lukama

28.02.2019 u 07:15

Bionic
Reading

U Saboru dva zakonska prijedloga po hitnom postupku iz sektora turizma, izmjene zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i izmjene zakona o pružanju usluga u turizmu, kojima se poslovi turističkoga inspekcijskog nadzora prenose na Državni inspektorat

Na dnevnom redu sjednice Vlade je, između ostalog, Nacrt konačnog prijedloga zakona o željeznici (EU), Nacrt prijedloga zakona o provedbi Uredbe (EU) 2017/352 Europskog parlamenta i Vijeća od 15. veljače 2017. o uspostavi okvira za pružanje lučkih usluga i zajedničkih pravila o financijskoj transparentnosti luka (EU), Nacrt prijedloga zakona o izmjeni Zakona o duhanu, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o informiranju potrošača o hrani, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona te Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona.

  • +18
Sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Pred saborskim zastupnicima naći će se dva zakonska prijedloga po hitnom postupku iz sektora turizma, izmjene zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i izmjene zakona o pružanju usluga u turizmu, kojima se poslovi turističkoga inspekcijskog nadzora prenose na Državni inspektorat. Državni inspektori tako će od 1. travnja 2019. preuzeti poslove inspekcijskih nadzora iz nadležnosti turističke inspekcije Ministarstva turizma, poslove inspekcijskog nadzora neregistriranog obavljanja ugostiteljske djelatnosti, pružanja ugostiteljskih usluga i usluga u turizmu iz nadležnosti Ministarstva financija, Carinske uprave, te poslove sanitarne inspekcije Ministarstva zdravstva.

Zakonske izmjene donose se po hitnom postupku u cilju izbjegavanja pojave pravnih praznina u postupanju inspekcijskih službi u okviru Državnog inspektorata. Prije rasprave o dva zakona iz resora turizma zastupnici će raspravljati o konačnom prijedlogu zakona o potvrđivanju Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije.