IZBJEGNITE ČEPOVE

Vrućina i gužve: Na gotovo svim prometnicama kolone, čeka se i na granicama

26.08.2017 u 07:19

Bionic
Reading

Gotovo na svim autocestama i pojedinim državnim cestama u subotu je vrlo gust promet. Onima koji će zapesti u gužvi neće na ruku ići najava prognostičara o vrućem vikendu. Temperature zraka penjat će se do 36 °C. Tek u ponedjeljak nas očekuje lagano osvježenje

Vrijeme će u subotu biti pretežno sunčano i vruće, poslijepodne u Gorskom kotaru mala mogućnost za poneki pljusak. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najviša temperatura uglavnom između 30 i 36 °C.

U nedjelju će također biti pretežno sunčano i vruće, no u unutrašnjosti i ne posve stabilno pa su u poslijepodnevnim satima lokalno mogući pljuskovi, uglavnom u gorskim i zapadnim područjima. Vjetar slab i sredinom dana mjestimice umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu biti će od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C.

Ako pogledamo prognozu za slijedeći tjedan, vidi se lagani pad temperature zraka i to od ponedjeljka. Maksimalne vrijednosti ne bi trebale prelaziti 28, 29 °C, a u velikom dijelu unutrašnjosti mogući su pljuskovi. Ostatak tjedna vrijeme će biti stabilno i sunčano, s temperaturom do 30 °C.

  • +10
Kako su građani potražili spas od vrućina Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić / Pixsell

Stanje na cestama u 13.30 sati

Zbog povremeno vrlo gustog prometa moguća je vožnja u koloni i povremeni zastoji, osobito na autocestama (A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A6 Rijeka-Zagreb), Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče

pojačan ulazak na autocestu u smjeru mora, kolona u pokretu pred naplatom Lučko je oko 700 km;

u smjeru Zagreba kod naplatne postaje Lučko kolona je oko 4 km, a na naplati Demerje oko 500 m;

na dionici Zagreb-Bosiljevo, u oba smjera, zbog vrlo gustog prometa vozi se sporije;

Autocesta A2 Zagreb-Macelj

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Zbog kolone od oko 3 km ispred naplate Trakošćan, u smjeru graničnog prijelaza Macelj vozila se povremeno isključuju ispred tunela Frukov Krč;

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb

kolona na naplati Oštrovica u smjeru Crikvenice i Krka oko 400 m.

kolona na naplati Kikovica u smjeru Rijeke oko 1 km;

Istarski ipsilon (B8)

kolona u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, duga je oko 3 km, kod čvora Matulji u smjeru Istre kolona je oko 1 km.

DC102 Krčki most

vrlo gust promet u smjeru otoka, srednje gust u smjeru kopna, nema zastoja;

Jadranska magistrala (DC8)

u smjeru graničnog prijelaza Pasjak kolona je oko 9 km;

Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju, sutra u nedjelju, 27. kolovoza od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

  • +5
Gužve na cestama Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Do 27. kolovoza do 06,00 na Aveniji Marina Držića u Zagrebu od Mosta mladosti do ulice Dane Duića zauzet će se istočni i središnji prometni trak, a promet će se odvijati po preostalom dijelu kolnika.

Onemogućeno je kretanje vozila iz smjera Avenije Dubrovnik prema Aveniji Marina Držića. Do nedjelje 27. 08. 2017. godine do 10,00 sati na Aveniji Marina Držića (zapadni kolnik) na dijelu od ulice Dane Dujića do Sarajevske ceste zauzeti će se zapadni i središnji prometni trak zapadnog kolnika, a promet će se odvijati po preostalom dijelu kolnika. Od nedjelje 27. 08. 2017. godine od 06,00 sati do ponedjeljka 28. 08. 2017. godine do 04,00 sata, za sav promet će se zatvoriti istočni kolnik Aveniji Marina Držića na dijelu od Sarajevske ceste do ulice Dane Duića, a od nedjelje 27. 08. 2017. godine od 10,00 sati do ponedjeljka 28. 08. 2017. godine do 04,00 sata, za sav promet će se zatvoriti zapadni kolnik Avenije Marina Držića na dijelu od ulice Dane Duića do Sarajevske ceste.Obilazni pravac za vrijeme radova bit će: Avenija Dubrovnik - (polukružno na kružnom toku Zapruđe) - Avenija Dubrovnik - Avenija V. Holjevca - Slavonska avenija - Avenija Marina Držića i obratno.

Izvanredni prijevozi:

27. kolovoza u 08,00 sati kreću izvanredni prijevozi tereta velikih dimenzija na relaciji: Ovčara 2, Grabovo-DC57-ŽC4137-Bogdanovci-Marinci-DC55-ŽC4111 Ekonomija Bobota. Dolazak se očekuje oko 11,00 sati istoga dana.