vremenska prognoza

Pred nama je sparan i vruć vikend, a početak tjedna donosi promjenu: Stiže osjetno osvježenje

30.08.2019 u 07:05

Bionic
Reading

U većem dijelu zemlje djelomice sunčano. Uz prolazno više oblaka u Gorskom kotaru i Lici te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije bit će lokalnih pljuskova i grmljavine, no poneki pljusak moguć je i drugdje

U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, a u Dalmaciji poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 °C.

  • +7
Osvježenje se traži na plažama diljem zemlje Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Za vikend u većini predjela unutrašnjosti pretežno sunčano te i dalje vruće i sparno. Na zapadu u ponedjeljak jače naoblačenje, a poslijepodne i navečer očekuju se izraženiji pljuskovi s grmljavinom uz mjestimice vrlo jak vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 33 °C, a krajem ponedjeljka na zapadu osjetno osvježenje.

Na Jadranu sunčano, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana potkraj nedjelje te osobito u ponedjeljak jače pogoršanje s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U subotu će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak.

U ponedjeljak pak jačanje juga, koje će na sjevernom dijelu biti i vrlo jako, a krajem će dana i u noći na utorak okrenuti na jaku i olujnu buru. I dalje vruće.