VREMENSKA PROGNOZA

Čeka nas sunčan dan uz mjestimičnu naoblaku, a evo što nam se sprema za vikend

20.03.2020 u 07:32

Bionic
Reading

Sunčano, povremeno uz malu, poslijepodne i umjerenu naoblaku. Ujutro na Jadranu mjestimice magla i sumaglica, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak. Vjetar slab, u drugom dijelu dana ponegdje umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu i jugoistočni. Najviša temperatura zraka uglavnom od 18 do 23 °C.

U Zagrebu će biti sunčano, poslijepodne uz malu i umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab. Toplo uz najvišu temperaturu zraka između 21 i 23, u okolnom gorju od 16 do 18 °C, prognozira DHMZ.

Istočna Hrvatska

Pretežno sunčano uz većinom slab vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 3, a najviša dnevna od 20 do 23 °C.

Središnja Hrvatska

Većinom sunčano, a popodne na zapadu povremeno umjerena naoblaka. Vjetar slab, u drugom dijelu dana do umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 4, a najviša dnevna između 21 i 23 °C.

Gorski kotar i Lika

Većinom sunčano, a popodne mjestimice umjerena naoblaka. Vjetar slab, u drugom dijelu dana do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 2 °C. Najviša dnevna od 19 do 21 °C.

Istra

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a krajem dana povećanje naoblake. Puhat će uglavnom slab vjetar, ujutro i u noći istočnjak i jugo, tijekom dana jugo i jugozapadnjak. More će biti malo valovito. Vidljivost će mjestimice biti smanjena zbog sumaglice, a ujutro je ponegdje moguća i magla. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 8 do 12 °C, u unutrašnjosti Istre od 2 do 7 °C, a najviša dnevna od 17 do 20 °C.

Sjeverni Jadran

Većinom sunčano, a poslijepodne mjestimice umjerena naoblaka. Popodne će ponegdje zapuhati umjeren južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 8, na otocima i do 11, a u unutrašnjosti Istre oko 0 °C. Najviša dnevna između 17 i 19 °C.

  • +13
Splitski kafići u doba koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Dalmacija

Pretežno vedro uz većinom slab, popodne i umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, u unutrašnjosti od 1 do 5, a najviša dnevna između 18 i 20 °C.

Što nas čeka u subotu?

U subotu će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Više oblaka na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti gdje će mjestimice pasti i malo kiše. Umjeren jugozapadni vjetar navečer u sjevernim krajevima u jačanju i okretanju na sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka na kopnu između 4 i 9, na moru od 7 do 12, a najviša dnevna između 16 i 21 °C.

  • +5
Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U Zagrebu, djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Više oblaka na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti gdje će mjestimice pasti i malo kiše. Umjeren jugozapadni vjetar navečer u sjevernim krajevima u jačanju i okretanju na sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka na kopnu između 4 i 9, na moru od 7 do 12, a najviša dnevna između 16 i 21 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika koje će za mnoge biti motivirajuće i podržavat će dobro raspoloženje. Tijekom dana se kod najosjetljivijih ljudi na vrijeme može javiti manji umor. Zbog razlika u jutarnjim i dnevnim temperaturama zraka savjetujemo slojevito odjevanje.