TPORTAL DOZNAJE

Pravi show tek nastupa: Za Zagreb kreću novi taksisti, spremaju se blokade!

21.06.2017 u 14:11

Taksisti prosvjednici u Dugopolju

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade potvrdio je da je prijevoz putem Ubera protivan zakonima Republike Hrvatske, no taksiste koji su još uvijek u prosvjedu u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici to ne zadovoljava i traže konkretne poteze

Kako je tportalu potvrđeno, iz više dijelova Hrvatske prema Zagrebu krenule su nove skupine taksista koje će pojačati prosvjed, a ovoga puta moguće su i blokade.

Skupinu njih snimili smo na naplatnim kućicama u Dugopolju pokraj Splita, a rečeno nam je da su na put krenuli i taksisti iz Dubrovnika i Novalje, sa zadarskog područja, dok bi zagrebački taksisti uskoro trebali potpuno prestati s radom.

'Ignoriraju nas, očigledno im dvije i pol tisuće obrtnika i njihove egzistencije ne znače ništa, premda i sami priznaju da je Uber potpuno nelegalan. Nećemo se razići, nego ćemo ići na blokadu prometnica i luka', prenio je za tportal odluku koordinacije taksista Milivoj Topić, predsjednik Radio Taxi sekcije iz Splita.

'Shvaćamo građane koji žele jeftiniji prijevoz i nastojimo im to pružiti, ali nemoguće je boriti se s nelojalnom i nelegalnom konkurencijom, država mora osigurati da se poštuju zakoni', dodao je Topić.

  • +14
Prosvjed taksista u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL