BEZ DOZVOLE NA PROSVJEDIMA

Pravaši suspendirali Peru Kovačevića

05.03.2011 u 18:17

Bionic
Reading

Pero Kovačević, zamjenik predsjednice HSP-a dr Ante Starčević, u subotu je, jednoglasnom odlukom predsjedništva stranke, suspendiran na 90 dana sa svih stranačkih dužnosti koje je obnašao do trenutka suspenzije

U priopćenju za medije, odaslanom u pauzi zagrebačkog zasjedanja stranačkog predsjedništva, navodi se da je 'odluka donesena uslijed učestalog kršenja Statuta stranke te nekoordiniranog i neusklađenog istupanja u javnosti i medijima'. 'Svaki daljnji istup Pere Kovačevića smatra se kao njegov osobni stav, a ne stav stranke', poručuju iz HSP-a dr. Ante Starčević.

Iako se precizno ne navodi zbog čega je Kovačević suspendiran, glavni tajnik stranke Pero Ćorić navodi da je jedan od ekscesa i Kovačevićev dolazak na antivladin prosvjed u petak.

'Sudjelovanje na tom prosvjedu i ponašanje suspendiranog zamjenika predsjednice tom prilikom bilo je 'točka na i'. Pretvorio se u slobodnog strijelca, na što smo ga iz vodstva stranke više puta upozorili. Kad nije uspjelo, odlučili smo se na tromjesečnu suspenziju', potvrdio je Ćorić.

Rekao je i da njegova stranka 'podupire prosvjede, kao demokratsko pravo svakog građanina, ali ne podupire ljude koji tuku hrvatsku policiju, koji pale bilo čiju zastavu ili pljuju zapovjednike obrane Vukovara'.

Pero Kovačević
je na prosvjedu u petak rekao da je 'došao iz prve ruke čuti što je cilj prosvjeda'. Tom je prilikom prosvjednicima dijelio 'novčanice' od 250 kuna s likom HDZ-ovca Andrije Hebranga, čime je simbolično htio ukazati na Hebrangovu izjavu po kojoj je 'oporba prosvjednicima platila po 250 kuna kako bi prosvjedovali'.