RADIKALIZACIJA SLUČAJA PURDA

Pravaši pozivaju na linč

14.01.2011 u 16:36

Bionic
Reading

'Vladi poručujem neka ne šalje moje suborce i vojnike da me hapse. Neka sami dođu. Jednom sam nosio pušku i ne bih opet, ali neka budu sigurni da im neću dozvoliti da me uhite. U članove Vlade ne bi mi bilo žao pucati', poručio je u petak iz Vukovara, komentirajući slučaj Purda, predsjednik vukovarsko-srijemskog HSP-a Mladen Leovac

Vrlo oštro Leovac je na medijskoj konferenciji napao Vladu, istaknuvši da 'branitelji ne žele biti abolirani jer nisu počinili nikakav zločin'. Ipak, rekao je da su svi stranački resursi uključeni u obranu branitelja te najavio da je do sada angažirano 11 odvjetnika koji će, ako bude potrebno, pružiti besplatnu pravnu pomoć hrvatskim braniteljima.

'Račune za obranu hrvatskih branitelja ispostavit ćemo hrvatskoj Vladi jer je odgovorna za sve ono što se našim suborcima danas događa. Hrvatska je danas postala jedan veliki zatvor za branitelje, jer kako drukčije reći kada nas se uhićuje i ne smijemo prelaziti granice', upozorio je Leovac te zatražio prekid svih procesa protiv branitelja, zaustavljanje uhićenja i puštanje na slobodu uhićenih branitelja.

Medijskoj konferenciji vukovarskih pravaša nazočio je i počasni predsjednik HSP-a Ante Đapić, koji je tom prilikom najavio izradu nacrta zakona kojemu je cilj zaustavljanje i sprečavanje šikaniranja hrvatskih branitelja. Radni naziv zakonskog akta glasi 'Zakon o oprostu što smo branili Hrvatsku' i prema Đapićevoj najavi uskoro će biti poslan u saborsku proceduru. 'Pravosuđe otvara slučaj Vukovar, a sve je to rezultat razgovora Josipovića, Kosorice, Stanimirovića i Borisa Tadića za njegova posjeta Vukovaru', zaključio je Đapić.