JOŠ JEDNO NE

Pravaši ponovili Tadiću da nije dobrodošao u Vukovar

23.07.2010 u 13:28

Bionic
Reading

Većina Vukovaraca protivi se dolasku Tadića u njihov grad, dvije trećine anketiranih došlo bi na prosvjed koji će organizirati HSP, a skoro svi smatraju da srbijanski predsjednik prvo treba posjetiti Zagreb, a potom Vukovar

Takve su spoznaje rezultat telefonske ankete koju su vukovarski pravaši proveli na uzorku od 500 građana, pa je čak njih 486 odgovorilo da ne želi Tadića u Vukovaru i, što je još zanimljivije, nitko na to pitanje nije odgovorio potvrdno.

'HSP će učiniti sve da spriječi dolazak Borisa Tadića u Vukovar, a ako to ne budemo u mogućnosti, barem ćemo mu prezentirati onu razinu demokracije i odlučnosti koja mu nedostaje da bude dostojanstveni gubitnik', poručio je dopredsjednik vukovarskih pravaša Petar Macut

Pravaši ne odustaju od nakane da organiziraju prosvjede na dan dolaska srbijanskog predsjednika u Vukovaru, pa su na njega pozvali i članove braniteljskih udruga, ali i pripadnike navijačkih skupina. Protokol predsjednika Ive Josipovića pozvali su da ne organizira Tadićevo polaganje vijenaca na Ovčari.

'Tadićev debeo obraz sigurno će dobro podnijeti naš doček u Vukovaru, ali na Ovčari neće položiti vijence. To će biti moguće tek kad Srbija bude službeno optužena za genocid', odlučan je Macut.

Kao razloge svojeg protivljenja dolasku Borisa Tadića u Vukovar vukovarski HSP-ovci ponavljaju kako 'za njega Vukovar nije mjesto na kojem je kulminirala agresija Srbije na Hrvatsku niti mjesto genocida nad Vukovarcima'.

'Vukovar je za Tadića mjesto građanskog rata i da se u njemu promovira kao Europejac. On se kao moralna srpska vertikala klanja svim žrtvama, iako je jako bitno znati tko je krvnik, a tko žrtva. Jedino branitelji imaju pravo nazivati se žrtvama', zaključio je dopredsjednik vukovarskog HSP-a.