UŽIVO NA TPORTALU

Pratite predstavljanje programa Kukuriku koalicije!

15.09.2011 u 10:30

Bionic
Reading

U četvrtak 15. rujna s početkom u 11 sati u zagrebačkoj Tvornici kulture koalicija SDP-HNS-IDS-HSU, poznatija kao Savez za promjene ili Kukuriku koalicija, predstavit će program s kojim će nastupiti na predstojećim parlamentarnim izborima, a prijenos predstavljanja možete pratiti na tportalu

O programu će govoriti vodeći ljudi koalicije: predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin.

Jutarnji list je početkom tjedna objavio navodne dijelove programa Kukuriku koalicije, prema kojima aktualna oporba, ako osvoji vlast, planira iz državnog proračuna pokriti prvu godinu doprinosa za svakog novozaposlenog radnika. Drugu godinu država bi pokrila polovicu doprinosa, a treću bi poslodavac doprinose preuzeo na sebe. Prema tom programu, došlo bi i do smanjenja zdravstvenog doprinosa, a Savez za promjene navodno razmišlja i o vraćanju stope PDV-a sa 23 na 22 posto te ukidanju nulte stope PDV-a.

No SDP-ovci su demantirali dijelove tog programa pa je glavni ekonomist SDP-a Branko Grčić rekao tportalu da, s obzirom na stanje javnih financija, u prvoj godini neće biti smanjenja PDV-a.

Što nam nudi Savez za promjene u svom izbornom programu, pogledajte u izravnom prijenosu!