PRITISNUTE KRIZOM

Praške prostitutke primaju i bonove za hranu

03.01.2009 u 10:55

Bionic
Reading

Prijateljice noći’ u ‘zlatnom gradu’ prvo su primale samo gotovinu, zatim su prihvatile i kreditne kartice, a sada već i i radničke bonove za topli obrok

Prostitutke u Pragu dosjetile su se kako se suprotstaviti padu posla koji se počeo osjećati s financijskom krizom, piše Jutarnji list. Osim plaćanja gotovinom i karticama, što je ovdje u primjeni otkad su se kartice počele masovnije uvoditi sredinom 90-ih, one su klijentima ponudile mogućnost da plate tzv. stravenkama (to su bonovi koje izdaju poduzeća na ime toplog obroka, a mogu se potrošiti za jelo u određenim restoranima ili za kupnju hrane u poprilično velikom broju marketa).

Nije riječ o malom novcu jer čak 90 posto poduzeća na taj način dotira prehranu radnika dok su na poslu. Riječ je mjesečno o svoti koja nije manja od 100 milijuna eura, ali taj novac mnogim ljudima jednostavno prođe kroz ruke a da se ne sjete gdje su ga potrošili. Ako ih, međutim, potroše na prave, tj. 'one stvari', sigurno će se sjetiti i doći opet, rezonirale su autorice ove ideje koje su na svoje oglase i web stranice ubacile da se može platiti i stravenkama.

Zasad, međutim, prema riječima šefice kompanije Uživanje bez rizika, Hane Malinove, još nijedan klijent nije iskoristio tu mogućnost!