ZLOUPOTREBA OVLASTI

Poznati riječki poduzetnik Markanović u zatvoru

18.04.2011 u 22:05

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je počinio još jedno kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju 'teško' 31,5 milijuna kuna, u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci priveden je danas Mato Markanović (54) iz Ike, poznati riječki poduzetnik, vlasnik tvrtki Teri-crotek i Tekol-teri i jedan od najvećih kooperanata Brodogradilišta 3. maj

Nakon ispitivanja uz prisutnost branitelja, istražna sutkinja Ksenija Zorc odredila mu je pritvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Prema istražnom zahtjevu Markanovića se, kao vlasnika tvrtke Teri-crotek, tereti da je u razdoblju od početka 2006. do kraja listopada 2009. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, pri izvršavanju obveza prema proračunima i fondovima uskratio sredstva koja im pripadaju i time pribavio znatnu imovinsku korist, dok je Trgovačko društvo Teri-crotek d.o.o., kaznenim djelom koje je počinio Markanović, pribavilo sebi nezakonitu korist.

Inače, Markanoviću se na Općinskom sudu već sudi, također zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, kojom je oštećen državni proračun za 11,2 milijuna kuna, a policija ga još u lipnju prošle godine prijavila zbog istih razloga, kada je državni proračun oštećen za gotovo 90 milijuna kuna, no zbog tada nije bio priveden.