uoči kampanje

Poznati HDZ-ovi kandidati u Karlovačkoj županiji; Murganić, Medved, Grba Bujević

26.05.2020 u 14:33

Bionic
Reading

Karlovačka Županijska organizacija HDZ-a predstavila je na prvoj konferenciji za novinare uoči kampanje za parlamentarne izbore 14 kandidata iz VII. izborne jedinice, a među njima su Nada Murganić, Tomo Medved i Maja Grba Bujević

Obnašateljica dužnosti predsjednika karlovačke Županijske organizacije HDZ-a Nada Murganić i članica Predsjedništva HDZ-a na nacionalnoj razini navela je 14 imena, među kojima je ona, zatim zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ravnateljica HZHM-a Maja Grba Bujević, Karlovčani Marija Jelkovac i Damir Mandić te drugi iz svih gradova i više općina.

To su imena koja je ta organizacija stavila na raspolaganje središnjici stranke za listu za VII. izbornu jedinicu.

Murganić je otvoreno rekla da je konferencija za novinare upriličena uoči popodnevnog dolaska predsjednika SDP-a Davora Bernardića i SDP-ova koordinatora za VII. izbornu jedinicu Zlatka Komadine.

"Gdje su Bernardić i Komadina bili četiri godine?" upitala je Murganić i odgovorila: "Dođu pred izbore i otiđu."

Nasuprot tome, dodala je, Vlada Andreja Plenkovića donijela je u Karlovačku županiju 2,5 milijarda kuna za razne projekte, to jest sedam milijarda kuna kroz mandat ako se gledaju projekti svih gradova i općina financirani iz svih izvora.

HDZ-ova Vlada osigurala je 1,7 milijarda kuna za obranu od poplave u slijevu Kupe

Podsjetivši na poplave, Murganić je rekla da je HDZ-ova Vlada osigurala 1,7 milijarda kuna za trajno rješenje obrane od poplave u slijevu rijeke Kupe, a navodeći još neke projekte, istaknula je da je njih 395 u završnoj fazi, a 205 u provedbi.

Upitala je i gdje su bili Bernardić i Komadina kada su se rješavala pitanja Agrokora, Uljanika ili pandemije i drugi problemi te je odgovorila da su se "bavili kritikama i destrukcijama, nikada rješenjima". "Nikad nisu bili u stanju podržati dobra rješenja jer ne mogu protiv svojih ega", dodala je.

Predsjednica dugoreškog HDZ-a Jadranka Golubić ocijenila je da je nakon reizbora Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a stranka konsolidirana i da od hrvatskih birača očekuje na izborima "savezništvo s HDZ-om" te da će "znati prepoznati ozbiljnost i odgovornost HDZ-ova vodstva nasuprot Bernardićevim ispraznim frazama, poticanju podjela i vrijeđanju u javnom prostoru".

Golubić je upozorila i na moguće rasipanje glasova na desnici zbog Miroslava Škore, koji je na predsjedničkim izborima, kako je rekla, "bio sjajan partner SDP-a". Dodala je kako vjeruje da HDZ i građani sigurno više neće dopustiti rasipanje glasova na desnici.

Potpredsjednik Županijske organizacije i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Generalskog Stola Alen Halar podsjetio je da se biranjem sastava Hrvatskoga sabora ujedno bira i budući premijer. Istaknuo je da je dokazano uspješnom Andreju Plenkoviću protukandidat u ime Restart koalicije Davor Bernardić, koji svojim djelovanjem potiče nepovjerenje i nesigurnost, pridonosi govoru mržnje i raslojavanju društva, a nije sposoban učiniti restart ni u svojim redovima.