NASTRADAO U TUČNJAVI

Poznat identitet hrvatskog državljanina stradalog u Trebinju

24.07.2011 u 12:33

Bionic
Reading

Nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) u subotu navečer potvrdilo da je u Trebinju smrtno stradao hrvatski državljanin, u nedjelju su mediji u Republici Srpskoj otkrili da je riječ o Damiru Novaku iz Rijeke koji je poginuo u tučnjavi ispred jednog ugostiteljskog objekta u ranim subotnjim satima

Tragični se događaj zbio oko 3.50 sati na izlazu iz diskoteke 'Red black' u središtu Trebinja, kad je Novaka i nekoliko prijatelja napala skupina mladića. Nakon kratkog sukoba Riječanin je pao i, prema riječima očevidaca, najvjerojatnije udario glavom u stepenicu. Liječnici su ga pokušali reanimiratiu i na mjestu događaja i pri povratku u Hitnu pomoć, no bezuspješno. Utvrdili su da je smrt nastupila trenutačno od posljedica udarca.
Prema policijskom priopćenju, privedeno je pet osoba koje su osumnjičene za sudjelovanje u tučnjavi ispred disko-kluba, a državno odvjetništvo u Trebinju zatražio je obdukciju tijela poginulog.

Mediji pišu da je Novak, koji ima i belgijsko državljanstvo, a radio je u Nizozemskoj, bio na godišnjem odmoru u Hrvatskoj, a u Trebinje je došao u kobni posjet prijateljima.

U MVPEI-u su sinoć naveli da se nitko od obitelji dotad nije javio Generalnom konzulatu RH u Mostaru niti tražio konzularnu pomoć, a stigne li takav zahtjev, konzulat će se uključiti u proceduru izdavanja potrebne dokumentacije za prijevoz tijela u Hrvatsku.