KOBNI ĐURĐEVDAN

Poznanika prebili na smrt i ostavili ga u autu

08.05.2011 u 10:40

Bionic
Reading

Đurđevdanska fešta u obrovačkom naselju Zelengrad završila je kobno za 63-godišnjaka iz Murvice u zadarskom zaleđu, kojeg su nakon verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba, na smrt izudarala dvojica prijatelja, 56-godišnji I.M. i 46-godišnji Š.K., dok im je 81-godišnji M.O. pomogao u tom teškom kaznenom djelu, objavila je jutros na izvanrednoj konferenciji za novinare zadarska Policijska uprava (PU).

Identitet ubijenoga policija nije objavila, budući da još nije obaviještena obitelj čije prebivalište zasad nije poznato. Neslužbeno se doznaje da je nesretni 63-godišnjak u Murvicu pokraj Zadra došao prije tri godine iz Zagreba, da je Hrvat podrijetlom iz Srbije.

Policija ističe da su svi osumnjičeni bili alkoholizirani te da motiv ubojstva zasad nije poznat. Oštećeni te osumnjičeni, svi iz okolice Zadra, bili su prijatelji koji su se okupili na proslavi Đurđevdana. Najvjerojatnije je nakon verbalnog došlo i do fizičkog sukoba koji je završio ubojstvom.

Po policijskom priopćenju u subotu u 7,15 sati 56-godišnjak telefonom je dojavio da u Zelengradu na predjelu Točak osobnim vozilom prevozi ozlijeđenu mušku osobu, svog 62-godišnjeg prijatelja, kojemu je potrebna hitna medicinska pomoć. Na mjesto događaja ubrzo su stigli djelatnici hitne medicinske pomoći i obrovačke Policijske postaje. Na cesti pokraj vozila pronašli su osobu koja više nije davala znakove života te 56-godišnjeg dojavitelja i 81-godišnjaka iz okolice Zadra.

Obdukcijom je utvrđeno više ozljeda na tijelu, nagnječenja, unutarnjih krvarenja i prijeloma. Smrt je nastupila oko 2 sata u subotu ujutro, a uzrok smrti je traumatski šok kao posljedica udaraca po tijelu. Provedenim krim-istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni 56-godišnjak i 46-godišnjak zajedno u više navrata izudarali 63-godišnjaka rukama i nogama po tijelu, da bi ga stavili u vozilo i tamo ga ostavili do jutra, kad su pozvali policiju, rekao je glasnogovornik zadarske PU Elis Žodan, koji je, na upit novinara, rekao da nije riječ o međunacionalnu sukobu.