'NAŠ MALI SVIJET'

Pozivima prikupljeno 600.000 kuna za dječju bolnicu

10.06.2009 u 07:58

Bionic
Reading

Pozivima na broj telefona 060 9008 tijekom večerašnje humanitarne nogometne utakmice na splitskom Poljudu između reprezentacija Hrvatske i Italije, prikupljeno je oko 600.000 kuna za Dnevnu dječju bolnicu KBC Split, izjavila je Hini po završetku utakmice glasnogovornica humanitarne akcije 'Naš mali svijet' Mirela Meić

'Podaci o sredstvima koja su darivali sponzori u ovoj akciji, te od prodaje ulaznica bit će poznati naknadno', rekla je glasnogovornica.

Za obnovu i opremanje Dnevne dječje bolnice u KBC Split trebat će sedam milijuna kuna.

Sinoćnju humanitarnu utakmicu na Poljudu između reprezentacija Hrvatske i Italije odigrali su popularni pjevači i bivši nogometaši dviju zemalja

Reprezentacija Italije pobijedila je s 3 naprama 1. Sva tri zgoditka za Talijane postigao je Riccardo Acevedo, a strijelac jedinoga zgoditka za hrvatsku reprezentaciju bio je Stipe Andrijašević.

Utakmica je po ocijeni organizatora, odigrana pred oko 15.000 gledatelja.

Izbornik hrvatske reprezentacije bio je Slaven Bilić, a talijanske reprezentacije Sandro Gicobbe, dok su kapetani bili poznati pjevači Oliver Dragojević i Eros Ramazzotti.

Za hrvatsku reprezentaciju su među ostalima nastupali: ministar znanosti Dragan Primorac, pjevač Goran Karan, koji je idejni tvorac humanitarne akcije "Naš mali svijet", te Mate Bulić, Toni Cetinski, Boris Novković, Ivan Mikulić, kao i bivši nogometaši Robert Prosinečki, Aljoša Asanović, Zvonimir Boban.

Za talijansku reprezentaciju među ostalima su igrali: Stefano Tacconi, Palo Belli, Enerico Nicolini, Lucca Pellegrini.