TEDESCHI O PORIJEKLU IMOVINE

'Poziv Porezne nisam dobio, ako stigne s veseljem ću se odazvati'

09.05.2012 u 10:01

Bionic
Reading

Nakon što se na meti Porezne uprave našla imovina pjevača Marka Perkovića Thompsona, navodno poreznici češljaju i imovinu braće Mamić, Zorana i Zdravka, ali i Ivice Todorića i Emila Tedeschija. Samo u Zagrebu već su izdana rješenja za prisilnu naplatu više od milijun eura dosad utajenog poreza

HRT je istaknuo kako će podrijetlo novca kojim je kupio dva stana u Zagrebu vjerojatno morati objasniti i bivši predsjednik Stjepan Mesić koji, poput Thompsona, tvrdi da je novac pozajmio. Pod povećalo poreznika trebali bi doći i uhićeni narkodileri iz Zadra, vlasnici luksuznih zdanja.

Jedan od spomenutih, čiju imovinu poreznici češljaju, poznati gospodarstvenik i vlasnik Atlantic grupe Emil Tedeschi sinoć je za 'Dnevnik 3' izjavio kako još nije dobio nikakav poziv Porezne uprave, ali u slučaju da ga dobije, rekao je kako će mu se s veseljem odazvati.

'U potpunosti podržavam ovakav način i pristup rada PU. Za to se zalažem godinama kao jedan od čelnika HUP-a. Atlantic grupa je napravila najveću inicijalnu ponudu dionica na području Hrvatske i regije. Moja obitelj je uprihodovala više od 330 milijuna kuna u toj transakciji. Atlantic grupa u potpunosti ispunjava sve zakonske obveze, a sam sam više puta apostrofiran kao osoba s jednom od najviših isplaćenih plaća u RH za koju su uplaćeni i najveći doprinosi. Ponosan sam na rad kompanije, a svoju imovinu ne skrivam, u potpunosti je transparentna. Znam da danas nije popularno biti bogat u vrijeme neimaštine, kad ljudi skromno žive i kad je puno nezaposlenih. No Atlantic grupa sa 4.300 zaposlenih i načinom rada jedan je pozitivan primjer poslovanja, koji su prepoznali i mediji i javnost. U slučaju da dobijem poziv Porezne uprave s veseljem ću mu se odazvati', poručio je Tedeschi.