DOGRADONAČELNIK SPLITA IZGUBIO KOMPAS

'Požarom na Marjanu žele nauditi Željku Kerumu'

10.08.2011 u 14:46

Bionic
Reading

U novom požaru u splitskoj Park-šumi Marjan, drugome u samo tri dana, izgorjelo je oko 2.300 četvornih metara niskog raslinja i borovine, objavio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split Felicio Parčina. Odličnom reakcijom vatrogasaca vatra je lokalizirana nakon samo dvadesetak minuta, potom i ugašena, a u idućim satima cijela zona će se dodatno natapati

Parčina i dalje decidirano tvrdi da se radi o namjernom potpaljivanju jer je sasvim očito da je vatra izbila na mjestima odakle se, zbog pogodnog vjetra, brzo mogla širiti. U ponedjeljak, kada je puhao jugo, izbila je na južnoj strani, dok se danas, za vrijeme jake bure, pojavila na sjevernoj strani.

Splitski dogradonačelnik i Kerumov zamjenik Jure Šundov pak otišao je korak dalje: iznio je jedinstvenu tezu da je cilj nepoznatog piromana 'nauditi Željku Kerumu'!

'Ja ću iznijeti jednu pretpostavku - možda se doista netko želi razračunati u političkom smislu s gradonačelnikom Željkom Kerumom pa mu želi zapaliti Marjan u njegovom mandatu. To je bolesno, morbidno i nema apsolutno nikakve veze ni s kakvim zdravim razumom', kazao je Šundov u izjavi za Radio Dalmaciju.

'Apsolutno je vrijeme da se mi, javnost ovoga grada, kao gradska vlast obratimo i da kažemo da tu imamo ili bolesnika kojeg treba uhvatiti i staviti pod kontrolu ili nekakvu struju ili grupu koja želi na apsolutno neprimjeren način obračunati se s trenutnom vlašću u gradu Splitu (...) Morbidno je to što se događa, ali vrlo, vrlo ozbiljno', dodao je Šundov.

Eto, ispada da baš Kerum štiti Park-šumu Marjan, a zločesta opozicija pokušava je zapaliti... Ludo, čak i u splitskim okvirima.