VATRENA RAVNICA

Požari u Slavoniji sve su bliži kućama

24.03.2012 u 15:36

Bionic
Reading

Vatrogasci Virovitičko-podravske županije ne pamte da je ikada bilo toliko požara kao u ožujku ove godine, a posljednji, koji se dogodio danas u mjestu Mikleuš nedaleko Slatine, zamalo je progutao poslovni objekt i kuću u središtu sela

'Netko je zapalio korov, a onda se vatra proširila na bivšu gostionicu, zahvatila je plinske instalacije...Vatrogasci su došli za 5 minuta, pa je spriječena veća šteta, kažu susjedi koji su prvi primijetili vatru i pozvali vatrogasce.

Bio je to odamdesetdrugi požar na području Virovitičko-podravske županije koji se dogodio od 1. ožujka do sada.

- Vatra sve češće izmiče kontroli palitelja, pa je tako od 82 požara u 12 slučajeva požar zahvatio gospodarske objekte i obiteljske kuće, kaže Stjepan Venus, zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice koji se i ovaj put našao na požarištu s vatrogascima.

U 23 slučaja policija i nadležne inspekcije palitelje su prijavili nadležnom Državnom odvjetništvu, jer se nisu pridržavali propisanih zakonskih mjera, te su neodgovornim paljenjem korova prouzročili veću materijalnu štetu. Na sreću, u ovogodišnjim požarima nije bilo ozlijeđenih osoba.